donderdag 21 april 2011

Sportvasten als therapie deel 2 (vervolg 1)

19-04-2011
Vandaag gaan we aan onze eerste lange wandeling beginnen.  Het is onze eerste sapdag, dus dat betekent sap als ontbijt, lunch en diner, en verder koffie, thee en mineraalwater. De wandeling van gisteren heeft toch al voor de nodige stijve spieren gezorgd bij een aantal mensen. Onwennigheid, vooral vanwege de hellingen waarvan we er in Nederland nou eenmaal niet zoveel hebben. We vertrekken om 9 uur, en gaan tegenover het hotel direct omhoog langs de skipiste, pff, dat valt niet mee! Het zonnetje schijnt uitbundig en snel kunnen de jassen uit. Boven op de berg aangekomen wacht ons een prachtig uitzicht over het Sauerland.
We dalen weer af en na de eerste kilometers zijn de spieren al wat losser. We drinken we onze eerste kop echt lekkere koffie op een terrasje (de koffie in het hotel is helaas een noodzakelijk kwaad om wakker te worden, maar eigenlijk niet te drinken). Gerard is gebombardeerd tot navigator en blijkt hier gelukkig talent voor te hebben, want door het drukke kletsen wat de rest van de groep doet missen we af en toe een bordje. We lopen slechts éénmaal een stukje ongeplande route in een tocht van 23 kilometer. Tussendoor zijn we regelmatig gestopt voor koffie, cappucino (daar mag je er 2 van per dag!! wel zonder suiker en slagroom natuurlijk), thee of mineraalwater. Appelsap en Metabolic Switch hebben we zelf meegenomen in onze rugzakken.
Iedereen komt de dag goed door, en we zijn blij als het hotel om 15:30 weer in zicht is. We blazen uit op het terras en meten onze switch d.m.v. een ketonenmeting in het bloed. De meesten blijken de metabole switch van suiker- naar vetverbranding al op de eerste sapdag gemaakt te hebben, experiment geslaagd! Remco geeft ons nog wat onderricht, met onszelf als praktijkvoorbeelden. Ieder reageert anders, en dat is weer heel leerzaam, ook onze klanten zijn niet allemaal hetzelfde qua lichaamsbouw, sport- en dieetverleden, en daar moet je als coach op inspelen.

Een sportvastenkuur kun je combineren met darmspoelingen, om een extra reinigend effect te krijgen op het lichaam. We krijgen allemaal een klysmazak en uitleg hoe dit te doen op onze eigen hotelkamer. Dit blijkt niet moeilijk te zijn, en gaat degenen die het proberen goed af.
Het avondsap is snel genuttigd, en dat laat nog lekker veel tijd over voor een sauna, en ontspannende rugmassage die Petra, Margrit en ik geboekt hebben. Welverdiend na een dag hard werken! Nu lekker slapen en morgen hopelijk weer zo´n gezellige dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten