donderdag 15 september 2011

Van Santa Domingo de la Calsada via Burgos naar Hontanas

Eergisteren zijn we aangekomen in Burgos, een tamelijk grote stad. Deze dagetappe was bijna 40 km, en de laatste 1,5 uur alleen maar door industriegebeid om uiteindelijk in de oude stadskern terecht te komen, met 30 graden en volle zon, een aanslag op je reserves. In Burgos hebben we 2 overnachtingen gehad, in een hostal, dwz.  een soort pension. Maar wat een luxe, als je je slaapkamer niet met minstens 30 anderen hoeft te delen. Burgos is een zeer mooie stad, met een enorme kathedraal die we bezocht hebben. Je kijkt je ogen uit en het is niet te bevatten wat je dan allemaal ziet. Heel erg vol, dat wel, maar de moeite waard en indrukwekkend. Voor de rest vooral wat geluierd en vooral niet teveel gelopen. Ons groepje van 4 is na deze dag uit elkaar gevallen, door verschillen in tempo en vakantieperiode. Ook dat hoort bij de Camino. Nu zijn we nog met 2 over maar je moet toch uiteindelijk zelf je tempo en dagafstanden bepalen. Het is hier nog dagelijks zo n 30 graden en bijna wolkenloos, voorlopig houd dit weer nog aan, alhoewel er ook wel wat onweer voorspeld is en lagere temperaturen. Inmiddels hebben we vandaag de eerste etappe op de Meseta gedaan, de hoogvlakte zonder bomen of schaduw, van Burgos naar Hontanas, zo n 35 km. De komende tijd wil ik proberen minimaal 30 km per dag te doen, het is nu nog mooi weer en het gaat prima. We zullen zien.
Wel heb ik inmiddels magnesium gekocht, omdat mijn spieren de hele nacht zeer deden, en voltaren. Vannacht beter geslapen, vanavond probeer ik het alleen met magnesium.
De eerste ruim 335 km zitten erop, nog 465 te gaan.

groetjes allemaal,

Irma

Irma

2 opmerkingen:

  1. Hoi Irma,

    goed om te horen dat de pelgrim vordert...
    hopelijk gaat de spierpijn over...

    groeten van het thuisfront!!!!

    Barto

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Irma veel succes gewenst van al je Sauna vrienden en vriendinnen bij Hoen. Wij hebben de kaart ontvangen en missen je vooral bij de Aufkuss op Dinsdag avond. Nogmaals veel succes.
    Groetjes Ger.

    BeantwoordenVerwijderen